La Taula d'en Bernat

Espai de reflexió sobre el país i de propostes de futur

03 de setembre 2009

Arenys de Munt, la primera consulta per l´AUTODETERMINACIÓ

El proper 13 de setembre tindrà lloc la primera consulta sobre l´AUTODETERMINACIÓ al municipi d´Arenys de Munt.
A Facebook , hi ha el grup Volem REFERÈNDUM AUTODETERMINACIÓ a TOTS els municipis del país, que clicant t´hi pots adherir-t´hi ifer estensiva la voluntat de que al teu municipi d´arreu dels Països Catalans, es faci possible.

Hi ha comissió organitzadora i es fa de forma escrupulosa i estrictament democràtica. Ja haurà observadors de 70 municipis per exportar-la al seu respectiu municipi, havent notari , que donarà fe del procés amb totes les garanties, amb interventors, com en qualsevol elecció normalitzada.
Us deixo un vídeo que ha promogut la Comissió per promoure-la arreu del país:



01 de setembre 2009

El 13s, una data històrica per a Arenys de Munt

per Agustí Barrera

Tot al llarg del mes d’agost, un mes amb sequera de notícies, un seguit de declaracions institucionals, sovint amb una excessiva càrrega burocràtica i poca imaginació, han omplert els diaris.

De tota aquesta informació ens sembla significativa la notícia que la Conselleria d’Interior de la Generalitat de Catalunya, permeti de manifestar-se a FE-JONS a Arenys de Munt el mateix dia de la Consulta Popular i l’Ajuntament del poble ho accepti, tot i les gestions fetes a posteriori per resoldre el problema.

Jo crec que l’Ajuntament d’Arenys de Munt, com a Ajuntament democràtic, s’hauria d’haver negat per coherència política i dignitat nacional a permetre la manifestació de la FE- JONS el mateix dia de la consulta, en determinats moments històrics, pensem que l’audàcia pot ésser una bona guia per a l’acció, però sembla que és una fruita que escasseja. De debò de debò, que no es pot canviar el dia de la manifestació, o no hi ha voluntat política de fer-ho?

Caldria reflexionar sobre una mena de democràcia que permet de manifestar-se a una organització feixista com FE-JONS, amb el paper que ha tingut durant els quaranta anys de dictadura, i a més a més, estigui legalitzada.

Arenys de Munt ha entrat a la història nacional de Catalunya, com el primer poble que va demanar una consulta sobre el dret a l’autodeterminació, això representa un pas important en el camí de la clarificació política, és la constatació que l’autonomisme després de trenta anys d’anestèsia pujolista s’ha demostrat com a una via morta, que només porta a mantenir la situació de subordinació i desnacionalització que fa tres-cents anys que patim.

El dia 13s, ha d’ésser una data d’afirmació patriòtica, de fermesa en les nostres conviccions, d’exemple que les actituds de les manifestacions dels enemics de Catalunya i de la democràcia no ens fan por, que la defensa de la llibertat i la dignitat nacional requereix fermesa i coratge.

La Consulta Popular a Arenys de Munt, és un graó més en la presa de consciència col·lectiva, en el camí d’aconseguir la llibertat nacional i social del poble català.

El dia 13 de setembre al Quebec, un poble germà que malda per aconseguir la seva independència de l’Estat canadenc, s’iniciarà una marxa per la independència, volem que quebequèsos i catalans marxem junts cap a la recuperació de la nostra capacitat de decidir com a nació.

Etiquetes de comentaris: , , ,