La Taula d'en Bernat

Espai de reflexió sobre el país i de propostes de futur

22 de desembre 2007

Foto de l´"Espanya plural": Parada Moncloa. Seu del "Ejercito del aire". Placa que presideix :"Francisco Franco caudillo de España"

Localitat: Madrid (Espanya) . Lloc parada del bus número 46 i metro parada Moncloa. Una imatge de l´Espanya real, podria ésser aquesta que t´hi trobaràs: La rojigualda, Edifici del "Ejercito del aire" del país veí i el que no es perceb tant, però està emmig és mural sobre les quatre columnes entre l´"estanquera" i les lletres de l´edifici que presideixen un dels braços militars de l´estat, que hi diu: FRANCISCO FRANCO CAUDILLO DE ESPAÑA.
Foto presa a Madrid en 19 de desembre del 2007, a ple Segle XXI.
A bon entenedor, poques paraules sobren de l´Espanya plural i el respecte a la memòria històrica o la seva visió a escassos metres del govern de l´estat que ens tracta sovint com a colonitzats i qui es pensi que lo de la desafecció a l´estat és quelcom cojuntural, imatges com aquesta , crec que ajuden a fer veure pedagògicament la seva visió de la pluralitat i els seus fonaments ideològic i de respecte a la democràcia , quan un dels pilars de l´exèrcit espanyol,apadrina el franquisme per activa o per passiva a la seva façana.Algú s´estranya de la desafecció se sumi a la voluntat d´exercir el dret de decidir?