La Taula d'en Bernat

Espai de reflexió sobre el país i de propostes de futur

27 de gener 2008

TV 3, al PAÍS VALENCIÀ
per Alexandre Pineda i Fortuny

No sé pas si aquest serà ja un punt d'inflexió important per obrir els ulls al poble; tot el que succeeix als Països Catalans és important, ho demostren els capteniments de la sobreposada anacrònica, arcaica, repugnant i terriblement dominant carcassa dita estat espanyol; entitat que avui -de moment- és el Regne d'Espanya.

Al País Valencià hi ha més d'una dotzena de televisions il·legals en llengua castellana que funcionen sense cap mena d'entrebanc oficial, polític, ni de terror. A Castelló, n'hi ha una que fa publicitat clarament nazi i res de res, d
arrera seu un parell d'homes del PP. Promotor visible: José Tirado “Josety”. En un video de dita televisió, hi ha quatre homínids, un d’ell expressa el seu desig de qui parli el català a Castelló sigui multada, quan d’emetisme demostren; segur que els seus espasmes vomitius els són dolorosos, d’aquí els seus sorolls guturals.

Els valencians es van pagar de la seva butxaca els repetidors, que és un acte de voluntat democràtica, instal·lant previ pagament 
, és un gest molt més clar que les urnes. Ja van tenir les seves amb la guàrdia civil, el ministre Barrionuevo que els ho impedia, i tot el PSOE, tot allò que vagi més enllà d'una regionalisme provincial els espanta, i són capaços d'incomplir les seves pròpies lleis.

A les batalles pels tancaments a l'any 2007, el braç executor és el govern de la Generalitat valenciana, que no té cap mena d'escrúpol d'actuar quotidianament contra la seva llengua, la valenciana, que és el català, com explica ara mateix el diccionari de la llengua espanyola d'aquest any i el de sempre.

La inspiració d'aire nacionalment diví, els ve donada per la teologia beneïda pels bisbes espanyols i segur també pel sant pare de Roma, el seu fruit és el nacionalisme espanyol, que cal només llucar-ho amb mig ull per veure que és el pare i mare a la vegada, del gairebé centenari
 franquisme bessó del nazisme i del feixisme. Plataforma de llançament de l'antisemitisme ferotge que ha assolat tota la terra catalana.

L'antisemitisme espanyol de primer ordre, és l'anticatalanisme, els catalans són pitjors que els jueus, diuen les seves estereotipades frases nazis. Aquesta religiositat profunda els aclapara l'ànima i han de fer cada dia la seva "bona obra" per guanyar-se el seu cel. L'obra com sempre han fet els nazis, és cremar llibres o el que sigui, ara toca la televisió en català.
Aquest nacionalisme del de debò que hem explicat, el porten arrelat al moll dels ossos, és una força nuclearitzada dins les seves poques neurones cerebrals. Les úniques que els hi funcionen són les més primàries aquelles de l'hemisferi del cervell que conté les emocions, i aquí i això els provoca l'èxtasi eliminador: no acceptar mestres catalans!, tancar televisions!...

Tot plegat és una munió d'exemples que ve d'avior i d'avial, romanen obsoletes, centenes d'anys, amb el mateix ímpetu anorreador que ara indefectiblement se'ls anirà desinflant, porten massa pressió dins d'ells, massa bombes, massa canonades, foc i sang, malgrat tot, el poble català no es dóna per vençut, ans al contrari està recollint un nou esperit de victòria.
No hem penso -no us ho penseu-pas, que tota aquesta fúria d'homínids prové únicament del PP, l'altre partit el PSOE, també està format dins, davant, -ara si, ara també-, plegats són el gran Partido Nacionalista Español. Són vint milions de subjectes emmetzinats, la seva realitat connatural és escarida, sense cap més ideologia que l'antropofòbia ejectada contra els catalans. De les seves fílies, destaquen les "fiestas nacionales". El nodriment de les seves fòbies l'única i majúscula: Catalunya.

Donem un cop d'ull als tancaments dels repetidors de TV. 3, al País Valencià. L'únic propietari de la freqüència és el Ministeri d'Indústria, avui davant d'ell un catalanet en Joan Clos, aquell home que d'alcalde de Barcelona, va fer el pallasso ballant sambes dalt d'un camió pel centre de la ciutat, mentre milers de ciutadans que no participaven de cap festa, anaven carregats per la vida amb grans dificultats de tot tipus.

Tot un aval aquests capteniments per un home públic amb responsabilitats sobre més d'un milió i mig de barcelonins . Tant ell, com l'actual President de la Generalitat del Principat José Montilla, que va ser abans d'ell al capdamunt del ministeri, podien aturar el cop feixista que ja es veia a venir. Clos i Montilla, responsables del tancament de TV. 3, al País Valencià.
Si s'haguessin preocupat de les comunicacions, de la cultura i llengua catalana, només amb un acord i una ordre del consell de ministres s'aturava el disbarat antidemocràtic. El festí que es dóna l'extrema dreta espanyola és exuberant, el PP valencià amb això, vol guanyar les properes eleccions de l'estat, de març del 2008.

El PP, pensa recollir els fruits de tota la fòbia l'antiga i la d'hui que ha sembrat contra Catalunya, de moment els és un èxit exultant, però és tant sol un instant en el curs de la història, totes aquestes endemeses, malvestats, abans he dit que els hi esclataria i així ho farà en plena cara, guanyarà la democràcia. Una democràcia, on estaran representats davant de tot els valencians amb el cap ben trellat, demòcrates radicals, darrera seu: principatins, mallorquins....

Alexandre Pineda i Fortuny  
19 de desembre del 2007

Etiquetes de comentaris: